2019. december 3-án, kedden 18 órakor: SIDNEY LUMET : EQUUS

Kedves Filmbarátok!

Miért díszelőadás? Világhírű színdarab (Peter Shaffer), többszörös Oscar díjas filmrendező (Sidney Lumet), Oscaros főszereplő (Richard Burton – a pszichiáter) és a filmklub NAGYSZERŰ KÖZÖNSÉGE. Így együtt – DÍSZELŐADÁS!

2019. december 3-án, kedden 18 órakor a Fehér Teremben (VII. Rumbach Sebestyén u. 9.)

SIDNEY LUMET : EQUUS szinkronizált amerikai film.

Vád alá helyeznek egy 17 éves fiatalembert, aki brutális módon megvakított hat lovat .Egy neves pszichiátert felkérnek, hogy bogozza ki a  a szörnyű tett okát. A pszichiáter terápiás beszélgetésekkel próbál közel kerülni a fiúhoz, felkeresi szüleit, az istálló gazdáját, a fiú barátnőjét is. A lelki oknyomozás során, ahogy egyre közelebb kerül a fiú démonjaihoz: a vallásos révületből, szexuális frusztrációkból, szülői elnyomásból, komplexusokból, a hazug társadalom elleni lázadásból kialakult szenvedélyes hitvilághoz; ezzel párhuzamosan saját árnyaival, hazug házasságával, szenvedélytelen, bebiztosított életével, módszereinek csapdáival, a társadalmi normák és az abnormitás határvonalainak megkérdőjelezésével is szembesülnie kell.

Belépő: 1.200 Ft  (Kérnénk apróban fizetni!)
A film utáni beszélgetést Perlaki Tamás vezeti.

Minden kedves olvasom – akár látta a filmet , akár nem próbálja levetni a MEGSZOKÁSA BÉKLYÓIT és bizonyára örülni fog a FRISS ÉLMÉNYNEK.

Tisztelettel üdvözli a kedves olvasókat

Perlaki Tamás
filmesztéta, aki annyira “gya-gya”, hogy egy filmet többször is megnéz.

A programokról hírlevél is készül, így ha Ön vagy egy ismerőse szeretne feliratkozni a filmklub hírleveleire, itt megteheti: Feliratkozás hírlevélre