2019. december 10-én, kedden 18 órakor: SYDNEY LUMET: TIZENKÉT DÜHÖS EMBER

Kedves Filmbarátok!

Boldog vagyok, hogy a nézők elsöprő többségének annyira tetszett az EQUUS, hogy szívesen megnéznék a rendező első világsikerét is. (Én többször láttam, de szívesen nézem meg újra.)

2019. december 10-én, kedden 18 órakor a Rumbach Sebestyén u. 9. sz. alatt a Fehér teremben (12 lépcsőt kell lejönni.) Az RS9 Pinceszínháznál

SYDNEY LUMET: TIZENKÉT DÜHÖS EMBER Oscar-díjas, magyarul beszélő amerikai film.

A tizenkét esküdtnek látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben felmerül a gyanú: a dolog túlságosan is egyszerű, és nem ártana alaposabban megbeszélni a tárgyalóteremben hallottakat. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd, és percek múlva már nem is egy gyilkossági ügyről szól ez a feszült és izgalmas darab, hanem a bennünk lévő ELŐÍTÉLETEINKRŐL, FÉLELMEKRŐL, SZEREPEINKRŐL, vagy éppen REJTEGETNI KÍVÁNT GYÖNGESÉGEINKRŐL, egyszóval az EMBERRŐL, SAJÁT MAGUNKRÓL.

Belépő: 1.200 Ft

A beszélgetést vezeti Perlaki Tamás

Ez egy valóban időt álló darab és jól eső érzés volt, hogy a nézők döntő többsége – évtizedek után – újra örömmel megnézi.

Remélem az időjárás lehetővé teszi, hogy a nehezebben járók is el tudjanak jönni. (Például – ahonnan én jövök – az Astoria felől kb. 6-7 perc gyalog – nem sietve.)

Minden kedves olvasómnak – akár eljön, akár nem – nagyon kellemes napokat és jó egészséget kíván

Perlaki Tamás
filmesztéta

A programokról hírlevél is készül, így ha Ön vagy egy ismerőse szeretne feliratkozni a filmklub hírleveleire, itt megteheti: Feliratkozás hírlevélre