2019. december 17-én, kedden 18 órakor: JERRY SCHATZBERG: MADÁRIJESZTŐ

Kedves Filmbarátok!

2019. december 17-én, kedden 18 órakor a Fehér Teremben (VII. Rumbach Sebestyén u. 9.) 12 lépcső lefele.

JERRY SCHATZBERG: MADÁRIJESZTŐ című sok vidámsággal, felejthetetlen poénokkal fűszerezett “Road-movie”-ját mutatjuk be, amelyet nagyon emberi hangulata miatt TÖBBSZÖR is meg lehet nézni az életben. (Magyarul beszélő amerikai film.)

A két főszereplő: GENE HACKMAN és AL PACINO életük egyik legjelentősebb filmjében szerepelnek. A zene is elragadó, valamint az operatőri munka (ZSIGMOND VILMOS) is első osztályú.

Két hobo találkozik az országúton. egyikük (GENE HACKMAN) félretett pénzéből autómosót akar nyitni, a másik (AL PACINO) megszökött várandós barátnőjétől, de megbánta és meg akarja látogatni őt és azóta már körülbelül 3 éves gyermekét.. Az országúton találkoznak egymással, majd együtt folytatják az útjukat, mindenki a saját tervét szeretné megvalósítani., de sok minden közbe jön… Mély barátságuk mester és tanítványa viszonnyá válik, Lion (AL PACINO) pedig, aki apai énjét szeretné végre gyakorolni, Max (GENE HACKMAN) személyében egy gondoskodó apafigurát kap az élettől…

NAGY KÖZÖNSÉGFILM, rengeteg országban játszották elsöprő sikerrel.

A film befejező – kb. 5 percét – számos nyugat-európai és amerikai film- és bölcsész főiskolán tanítják.

A film egészét – a szereplők motivációit – több mint 40 külföldi főiskola-egyetem PSZICHOLÓGIAI  karán vetítették és elemezték.

Perlaki Tamás ezzel a  “komolyan nevetős” filmmel szeretne év végi örömet csempészni a kedves filmszerető közönség általa tisztelt lelkébe. Ezzel együtt ígéri, hogy nem ő akarja elemezni a film számos jelenetét, hanem a közönség hangja, véleménye minél nagyobb teret kap.

Belépő: 1.200 Ft   (KÉRJÜK apróban fizetni.)

Az igazi – a közönségnek tetsző – filmvitát Perlaki Tamás moderálja.

A részvételt hálásan köszönöm!. (A következő előadás január 7-én lesz.)

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK – AKÁR ELJÖN, AKÁR NEM – NAGYON KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS EGÉSZSÉGES, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN

Perlaki Tamás
filmesztéta

A programokról hírlevél is készül, így ha Ön vagy egy ismerőse szeretne feliratkozni a filmklub hírleveleire, itt megteheti: Feliratkozás hírlevélre