2020. január 14-én, kedden 18 órakor: VOLKER SCHLÖNDORFF: BÁDOGDOB

Kedves Filmbarátok!

2020. január 14-én, kedden 18 órától az RS9 pinceszínház Fehér Termében (VII. Rumbach Sebestyén u. 9.) 15 lépcsőn kell lefele jönni 

VOLKER SCHLÖNDORFF: BÁDOGDOB, a Nobel Díjas GÜNTER GRASS azonos című zseniális regényéből.

SCHLÖNDORF – minden túlzás nélkül – a világ egyik legkeresettebb művészfilm alkotója. Tavaly nagy sikerrel vetítettük JOHN MALKOVICH főszereplésével A RÉMKIRÁLY című filmjét. A filmrendezőre jellemző, hogy bár csak művészfilmeket készít, de nagyon szerethető, sokszor szatirikus “filmnyelve” miatt milliók nézik a világban.

Valamit előzetesen a BÁDOGDOBRÓL.

A film egy fiúról szól, aki hároméves korában elhatározza, hogy nem nő tovább, és aki tömegeket tud uralni azzal, hogy bádogdobján dobol.  (A filmben világsztárok szerepelnek.)
GRASS regényének zsenialitása abból fakad, hogy a két világháború közti Danzig részletes szociális, politikai és etnikai freskóját tökéletesen kapcsolja össze egy gyerek szürreális látomásaival, akinek minderre az a reakciója, hogy visszafogja tulajdon fejlődését… A FILM EGY ÓRIÁSI – SOKSZOR SZATIRIKUS – TABLÓ NÉMETORSZÁGRÓL (VAGY AKÁR AZ EGÉSZ VILÁGRÓL) és a benne élő – túlélni akaró felnőttekről.

Belépőjegy: 1.200 Ft

A film utáni vitát Perlaki Tamás vezeti.

Minden kedves olvasómnak nagyon jó évet, jó egészséget kívánok.

Tisztelettel

Perlaki Tamás
filmesztéta

A programokról hírlevél is készül, így ha Ön vagy egy ismerőse szeretne feliratkozni a filmklub hírleveleire, itt megteheti: Feliratkozás hírlevélre