2020. február 25-én, kedden 18 órakor: BARBET SCHROEDER: A TERROR ÜGYVÉDJE

Kedves Filmbarátok!

Egyedülálló dokumentumfilm (amelyet “kényes” témája miatt a hazai mozik és tévék nem vetítettek…)

2020. február 25.én kedden 18 órától az RS9 színház (VII. ker. Rumbach Sebestyén u. 9.) fehér termében

BARBET SCHROEDER: A TERROR ÜGYVÉDJE magyarul beszélő francia dokumentumfilm “a XX. század  “legátkozottabb” ügyvédjéről. Elnyerte a “legjobb dokumentumfilm” díját.  A vetítés után az egyik legelismertebb ügyvédünk – dr. Magyar György – elemzi a témát. (ATV, Klubrádió, 168 óra, Magyar Narancs stb.)

Dr. Jacques Verges először a spanyol polgárháború női főhősét védte, akit halálra ítéltek, de Verges elérte, hogy kiengedjék és 2 gyermeket nemzett neki. 8 év után ő lett a terroristák védője, például Carlos “a Sakál”-é. Olyan történelmi szörnyalakokat képviselt, mint a lyoni hóhér, vagyis Klaus Barbie.

A rendező a XX. század máig nem tisztázott útjaira visz bennünket, hogy végig kövesse “az ördög ügyvédjének” kanyargós pályafutását és tudatosan korbácsolja fel a nézők szenvedélyét. Boncolgatja a rejtélyes antihős titkait.

A vetítés után dr. Magyar György ügyvéd elemez és válaszol a nézők kérdéseire.

Belépő: 1.200 Ft (Kérjük apróban fizetni.)

Házigazda: Perlaki Tamás

Szenzációs dokufilm, maga dr. Verges is beszél benne.

Minden kedves olvasómnak eső és fagymentes napokat kívánok. (Ahogy mondani szokták: esőben sem olvadunk el, nem vagyunk cukorból.)

Tisztelettel várja a nézőket

Perlaki Tamás

filmesztéta

A programokról hírlevél is készül, így ha Ön vagy egy ismerőse szeretne feliratkozni a filmklub hírleveleire, itt megteheti: Feliratkozás hírlevélre