2020. március 3-án, kedden 18 órakor: ROBERT BRESSON: EGY HALÁLRAÍTÉLT MEGSZÖKÖTT

Kedves Filmbarátok!

JELENITS ISTVÁN piarista szerzetes – rendkívüli tekintélyével – a zsidó-keresztény közeledés szószólója. Egyik kedvenc filmjét vetítjük és a vetítés után a “Tanár úr” elemzi a filmet.

A vetítés ideje: 2020. március 3. kedd 18 óra. Helye: RS9 színház (VII. ker. Rumbach Sebestyén u. 9.) fehér terme (15 lépcsőt kell lefelé menni.)

ROBERT BRESSON: EGY HALÁLRAÍTÉLT MEGSZÖKÖTT magyarul beszélő francia film.

Megtörtént esemény alapján készült, azért EGYEDÜLÁLLÓ film, mert az egész filmidő hossza alatt az antifasiszta fogoly szó szerint két kezének ujjaival  “kaparva” –  tud csak megszökni a börtön cellájából.

Fontaine hadnagyot, az ellenállás katonáját 1943-ban a Gestapo lyoni börtönében tartják fogva. Végtelen kitartással és primitív eszközökkel készíti elő kitörését a szökésbiztosnak tartott börtönből, ahonnan új cellatársával együtt végül sikeresen megszökik.

Belépődíj: 1.200 Ft. (Kérjük apróban fizetni!!!)

JELENITS professzor 15 éve tart – nagyon egyedi előadásokat nálam, ez óriási megtiszteltetés mind a magam, mind a filmklub tagjai számára. (Soha nem sajnálja az idejét, az előadás addig tart, ameddig az utolsó hozzászólásra a válasz elhangzik.)
Felhívom a figyelmet, hogy a “Tanár úr” kizárólag állva szeret előadást tartani, ne akarják a “jóemberek” leültetni.
Szeretettel és tisztelettel várom azokat, akik egy emlékezetes filmet és egy emlékezetes előadást szeretnének megnézni illetve meghallgatni. (Aki azt hiszi, hogy ez “reklám” annak fogalma sincs, hogy mit veszít…)

Az előadás házigazdája: Perlaki Tamás

A filmklub mellett érdemes színházba is járni az RS9-be!
Február 28-án pénteken este fél 8-kor színházi előadás az RS9 szép főtermében: Pilinszky János és Sheryl Sutton (4 év óta óriási siker!) jegyár: 2.900 Ft

Filmelvtársi üdvözlettel

Perlaki Tamás

filmesztéta

A programokról hírlevél is készül, így ha Ön vagy egy ismerőse szeretne feliratkozni a filmklub hírleveleire, itt megteheti: Feliratkozás hírlevélre